Țări turistice \ China \ Visa în China pentru ruși: cost și înregistrare

Visa în China pentru ruși -
- costuri, documente și modalități de aranjare de unul singur

Fiecare rus pentru a intra în țara Chinei trebuie să aibă viză. Această regulă și există întotdeauna excepții de la reguli. În acest articol vom vorbi despre vizele chinezești. Ce sunt acestea, caz în care pot fi achiziționate la sosire sau la tranzit, precum și condițiile care trebuie îndeplinite pentru a ajunge pe insula Hainan fără ea.

Vizele turistice către China sunt doar două tipuri: o singură dată și de două ori, adică una sau două vizite în țară. De fiecare dată puteți rămâne în China timp de până la 30 de zile. În total, pentru vizele turistice din această țară, puteți petrece mai mult de 90 de zile pe an.

Виза в Китай выглядит так

Se pare că viza chineză este destul de modest - stema RPC, Marele Zid al Chinei și inscripții. În fotografia din dreapta este pagina de pașaport a slujitorului tău umil. Puteți face clic pe fotografie pentru a mări. O descriere detaliată a felului de informații care pot fi găsite pe viza în sine se regăsește în acest articol .

După cum puteți vedea, nu există nicio fotografie care să nu vă scutească de prezentarea unei fotografii ambasadei sau consulatului. Acordați atenție modului în care este "stinsă", oficialul de la graniță trece simplu vizitele cu un stilou. Pentru a spune adevărul, nu ne-am aștepta de la chinezi.

Ne-am așteptat cel puțin o imprimare simplă pe document. La urma urmei, China este locul de naștere al tipăririi și imprimării. Probele de sigilii vechi chineze pot fi văzute în multe muzee, de exemplu, în Muzeul de artă antică din Shanghai .

De unde să obțineți viză în China

Генеральное консульство Китая в Москве

În total, există 5 consulate chineze în Rusia. Acestea sunt situate la Moscova, Sankt-Petersburg, Khabarovsk, Ekaterinburg și Irkutsk. Departamentul de viză se află în fiecare dintre ele. Nu ne publicăm adresele, este mai ușor să dai un link către site-ul oficial. Informații despre ambasada de la Moscova se găsesc la această adresă - http://ro.china-embassy.org/rus/lsfw/nk/, iar în alte orașe - http://ro.china-embassy.org/rus / lsfw / ko /.

Recomandăm insistent ca toți cei care pleacă în China să-și facă propria viză la consulatul din Rusia. Nu vă uitați la regimurile de viză simplificate și la posibilitățile de obținere a unei "vize la sosire".

De ce cerem formalizarea acestui document în Rusia? În primul rând, este mai ieftin. Visa "la sosire" costă la Beijing 130 USD, în consulatul pe care îl avem - doar 1500 de ruble. În al doilea rând, există mai multe condiții pentru obținerea unei vize la aeroport, și anume - disponibilitatea unui grup de turism de 2 persoane și o invitație pentru acest grup. Unele documente trebuie trimise în avans în China.

Spune-mi, ai nevoie de toate astea?

Apoi mergem la ambasadă, predăm documentele și obținem o viză, garantând 100% lipsa de probleme. La graniță, trebuie doar să completați cardul de imigrare . De fapt, noi o facem singuri. Viza pe care ați văzut-o la începutul articolului a fost primită la Moscova, la fel ca toată permisiunea chineză de a intra.

Lista documentelor pentru obținerea unei viză în China

Паспорт придется отдать в консульство Китая

1. Pașaportul dvs. străin, a cărui valabilitate trebuie să expire nu mai devreme de 6 luni.

2. Fotografie color 3,5x4,5 sau 3х4. După cum ați văzut la începutul articolului, nu există nicio fotografie despre viza dvs., dar este necesară pentru chestionar. Nu este necesar să țineți singur o fotografie pe chestionar, dintr-o dată ceva este în neregulă cu chestionarul. Să o facă personalul consulatului.

3. Formularul de chestionar aprobat de Ministerul Afacerilor Externe al RPC. Forma este numită V.2013. Este în limba rusă și chineză. Puteți -l descărcați de pe acest link .

4. Referința de la locul de muncă cu indicarea poziției, a salariului și cât de mult lucrați în organizație. Această referință nu este necesară dacă aveți deja o viză chineză în pașaport. De asemenea, dacă ați avut-o în pașapoartele anterioare, ar trebui să aduceți o copie a acestei pagini în locul unei referințe.

Documente suplimentare

Poate fi întrebat, dar nu neapărat. Este mai bine să le aduceți imediat împreună cu ceilalți, nu vor fi inutili.

5. Bilete pentru avion. Dacă plecați în China, puteți să le cumpărați în siguranță și să nu vă fie frică să refuzați viza. Aceasta nu este SUA și nu Europa de Vest. Servitorul vostru ascultător nu a observat încă refuzuri din partea RPC și nu a auzit de astfel de cazuri.

6. Documentați despre rezervarea hotelului. Orice, inclusiv o imprimare de pe site-ul de rezervare online, va face. Păstrați-o în limba engleză.

7. Copia paginii pașaportului dvs. intern al Federației Ruse cu permis de ședere și copii mai bune ale tuturor paginilor.

8. O copie a paginii cu o fotografie a pașaportului.

Toate aceste documente sunt ușor de pregătit cu o imprimantă și un scaner. Este mai bine să faceți acest lucru "pentru fiecare pompier".

Un alt document suplimentar

Este posibil să vi se solicite asigurarea medicală. Acest lucru este pur teoretic, în practică nu am văzut astfel de cazuri. Se poate cumpăra în agenții de turism sau online. Vă recomandăm să cumpărați asigurare medicală în orice caz, costă doar 350-400 ruble.

Și, desigur, bani

Pregătiți 1500 de ruble (1537.5 inclusiv comision) pentru un singur sau 3000 (3075 cu comision) ruble pentru dubla viză. Plătiți cu un card de credit sau de debit Visa sau Mastercard. Plătiți cu o viză pentru o viză, ce un joc vesel!

Timpul pentru examinarea documentelor este de 7 zile. Într-o săptămână veți primi din nou pașaportul cu o viză lipită înăuntru.

Цены на оформление документов в Китай на одном из сайтов

Dacă nu doriți să "deranjezi" chestionarul și lista de documente.

În Moscova și alte orașe există o mulțime de companii de turism care vor fi bucuroși să vă ajute în această afacere dificilă.

Costul serviciilor este scăzut. Plătiți o taxă consulară de 1500 de ruble plus costul serviciilor, care variază între 600 și 1500 de ruble.

Unele dintre cele mai responsabile companii vor completa chestionarul pentru dvs., vor lua documentele în sine și vor plăti ele însele taxele consulare. Am fost foarte surprinși când am aflat că compania de transport Pony Express a început să facă acest lucru. În plus, aceștia pot preda documentele în orice oraș în care există un birou pentru primirea bunurilor.

Vize speciale de tranzit

De fapt, aceasta nu este o viză deplină. Tocmai ai pus timbre la intrare și ieșire. Serviciul este gratuit.

Dacă zburați prin aeroporturile din China și trebuie să așteptați mult timp pentru următorul zbor, puteți elibera o viză de tranzit. Durata durează 72 de ore. Nu poți să mergi în afara orașului cu ea. De exemplu, la Beijing nu veți putea să vă uitați la Marele Zid Chinez, deoarece este dincolo de limitele orașului. În acest caz, recomandăm Orașul Interzis , Templul Cerului sau Palatul Imperial de Vară drept cele mai interesante obiective turistice din Beijing .

Штампы о въезде и выезде с территории Китая

Acest serviciu lucrează exact la aeroporturile din Beijing , Shanghai și Guangzhou. Pentru celelalte aeroporturi nu putem garanta. Informația vine în contradicție și nu am verificat.

Pentru a obține o astfel de ștampilă, trebuie să dovediți că sunteți un pasager de tranzit. Vi se va cere să prezentați un bilet, conform căruia veți zbura mai departe într-o altă țară.

Cea mai populară întrebare pentru turiști. Dacă zboresc din Rusia și zbor înapoi în 72 de ore, îmi vor da o astfel de viză?

Răspunsul nu este atât de simplu. Prin lege, ar trebui să fii refuzat, dar pur și simplu nu vei observa că țările tale de plecare și sosire coincid. Mai bine să nu vă bazați pe noroc și să completați o viză completă.

Acces fără vize la insula Hainan

Insula Hainan este o stațiune pe tot parcursul anului foarte populară pentru turiști, inclusiv pentru cei ruși. Puteți ajunge aici fără viză, dar această procedură este disponibilă numai cu ajutorul companiilor de turism. Numai companiile de turism pot depune documente în avans, informând autoritățile chineze despre sosirea unui grup de turiști.

Potrivit serviciului de imigrare al RPC, această oportunitate este disponibilă pentru "grupuri de turiști de la 2 persoane". Citiți ultima teză și gândiți-vă! Aceasta este, potrivit autorităților din RPC undeva există grupuri de turiști de până la 2 persoane? Mă întreb cum arată? O persoană nu este clar un grup.

Concluzie: Dacă organizatorul turului dvs. garantează că veți aplica pentru un grup de turiști, atunci nu aveți nevoie de viză pentru a călători pe insula Hainan. În toate celelalte cazuri, luați documentele pentru un permis complet în consulatul chinez.

Хотите офомить визу в аэропотре, готовьте китайские юани

Multe companii de turism care organizează excursii în China în general preferă să nu contacteze această procedură și să ceară turiștilor să obțină o viză completă în China.

Viza "la sosire" pe Insula Hainan este de asemenea emisă, dar merită "distractiv" 400 de yuani chinezi , pe care le veți schimba la aeroport pentru cel mai profitabil curs. Mai ieftin să întocmească documente în Moscova.

Pe lângă aceste cazuri, există și alte excepții de la regimul general de vize, pe care nu îl vom discuta pe această pagină. Se aplică numai anumitor zone din China și acesta este un subiect pentru un articol separat.

Faceți o călătorie plăcută în China și citiți articolele despre această țară ( link-urile de mai jos ).


Citiți despre China pe site-ul nostru

TOP-5 ARTICOLELE NOASTRE DESPRE CHINA


Marele Zid al Chinei

Orașul interzis

Armata Terracotta

Viza în China

Anul Nou Chinezesc


TURISTI DESPRE CHINA


Sfaturi pentru turisti in China


CELE MAI IMPORTANTE PENTRU TURISTI


Ce să nu faci în China unui turist

"Divorțuri" de turiști din China

Ce să luați în China cu tine

Ce poate și nu poate fi importat în China

Bariera lingvistică - cum să vorbim în China

Caractere chinezești pentru turiști

Tur de căutare în China


INFORMAȚII GENERALE PRIVIND ȚARA


Țara China - informații, fapte interesante, figuri și fabule

Ceea ce este interesant pentru turiștii din China

Ceea ce este surprinzător în China și ce nu este

5 lucruri care socotesc turiștii

Cea mai faimoasă chineză

Opera chineză și Beijing


UTILIZAREA DESPRE CHINA TURISTILOR


Cât timp să zbori în China

Ce prize electrice din China

Internetul în China - la ce ar trebui să se pregătească turistul?

Cum se fac apeluri ieftine din China

Sfaturile în China și o verificare a loteriei


VIZE ȘI REGULI DE IMIGRAȚIE


Visa în China - cost și înregistrare

Cum să citiți o viză în China și timbre

Cum se completează un card de imigrare


TOATE DESPRE BANI SI TRATURI


Bani în China este moneda " yuanului chinezesc "

Cum și unde este profitabil să schimbi banii în China

Cati bani sa iei cu tine

Ce să aducă din China - suveniruri și cadouri

Cum să negociezi cu comercianții chinezi

Ce poate și nu poate fi exportat din China


TRANSPORT


Cum să ajungeți de la Aeroportul din Beijing până la oraș

Metroul Beijing - reguli, hărți și scheme

Instrucțiuni: cum să cumpere un bilet la Beijing metrou

Cum să ajungeți de la aeroportul din Shanghai spre oraș

Shanghai Metro - harta, pe hartă, prețuri, și bilete de avion

Trenuri de mare viteză și căi ferate

Taxi în China


ORAȘELE CHINEI


Peking

Hoteluri în Beijing

Puncte de atracție din Beijing

Shanghai

Hoteluri în Shanghai

Shanghai Atracții

Insula Hainan

Sanya Resort

Atracții ale insulei Hainan


SPITALUL ȘI CULTURA CONSUMULUI DE BUCĂTĂRIE


Ce mănâncă chinezii? Totul despre bastoane chinezești

Chibrit de vapori de bambus

Alcoolul în China - băuturi tradiționale

Țigările și fumatul - prețuri și reguli

Și în China există McDonald's


CHELTURI DE INTERESE CHINEZI


Duck în Beijing - cum să utilizați

Dope - un fel de mâncare tradițională din Hubei

Fidea uscată Hubei

Bucătăria exotică din China: rață Wuhan

Carne de porc în sos dulce și acru

Desert din China №1 - fructe în caramel

ATRACTII


China Atracții


CEA MAI MARE CÂNZĂ


Marele Zid Chinezesc - fapte și cifre

Excursie sau tu?

O excursie independentă la Badaling

Pe chiar peretele și fotografia galeriei

Plot Mutianyu


BANG TOWN (PALACE GUGUN)


Orașul interzis - fapte, figuri și istorie

Cum să ajungi în Orașul Interzis

În interiorul orașului interzis și fotografie galerie

Grădina imperială a orașului interzis


Ce să vedeți în Beijing


Excursii la Beijing

Templul Cerului de la Beijing

Beijing Zoo

Beijing Oceanarium

Mormintele împăraților dinastiei Ming

Palatul Underground (Dinlin)

Palatul Imperial de Vară


BEIJING - ACHIZIȚIE


Sidan Shopping Area

Piata de ceai chinezesc Malindao

Piața de produse alimentare Wangfujing de la Beijing

Yabaolu - o piață unde vorbesc rusă


BEIJING - LA SQUARE TIANYANMEN


Piața Tiananmen din Beijing

Mausoleul din Mao Zedong

Muzeul Național din China

Casa Congreselor Populare din Republica Populară Chineză

Ceremonia de ridicare a pavilionului din China


SHANGHAI ESTE ORAȘUL PĂMÂNT


Grădina Yu Yuian (Joy Garden) din Shanghai

Bund sau Bund

Strada Nanking (sau Shanghai Arbat)

Templul lui Buddha Jade

Muzeul de artă antică din Shanghai


SHANGHAI - DISTRICT PUDUN


Districtul Pudong din Shanghai și zgârie-nori

Turnul TV Perla Estului

Zgârie-nori Jin Mao Tower (Jin Mao Tower)

Shanghai World Financial Centre

Zgârie-nori "Turnul Shanghai"

Oceanarium în Shanghai


ATRACTII ALE UHAHANULUI


Wuhan Zoo

Turnul cu macarale galbene

Budismul Templului din Guiyang

Muzeul provinciei Hubei, mormântul lui Marquis I


SIGHTS OF THE CITY SIAN


Armata Terracotta

Mormântul împăratului Qin Shihuandi

Pagoda mare de gâscă sălbatică


Materiale suplimentare


Articole care nu sunt incluse în ciclul principal


Aveți o întrebare?

Vreți să vă exprimați opinia?

Vrei să adaugi ceva?

Lasă un comentariu


Alexander

Bine ai venit! Spuneți-mi, vă rog, dacă biletele de avion și rezervările hotelului nu sunt incluse în lista documentelor necesare pentru obținerea vizei? Am de gând să vizitez China în februarie-martie 2016, dar nu pot cumpăra bilete încă, pentru că Nu știu exact data călătoriei. Dacă nu sunt cerute bilete de avion în consulat, aș fi emis o viză în avans, ca să nu-mi pierd timpul mai târziu. Înțeleg că viza este valabilă cel puțin 3 luni, deci dacă o primesc în ianuarie, va fi valabilă până în aprilie. Aș dori să înțeleg exact nevoia de bilete de avion pentru obținerea unei vize. Mulțumesc.
Alexandru - site-ul GlavRed

Am fost în China de multe ori. Și nu au cerut niciodată rezervarea biletelor sau a hotelului.

Solicitați o viză cu îndrăzneală!
Alexander

Vă mulțumim pentru răspuns. Se dovedește chiar și un certificat de la locul de muncă și nu este necesar un extras din contul bancar? Nu am găsit următoarele informații pe site-ul Ambasadei: ar trebui să mă înregistrez pentru depunerea în avans? Sau este posibil să ajungeți în orice zi de zi (în timpul programului de lucru, desigur)? Există interviuri cu ofițerul (nu consider cazuri individuale)? Sau trebuie să las documentele angajatului consulatului, să plătesc viza și să plec? Și de unde știi dacă viza ta e gata? Eu însumi nu sunt de la Moscova, deci este doar o rușine să călătorești. Apropo, în scrisoarea de plată: ei scriu că este problematic să plătești bani. Consulatul are un terminal pentru plata prin card?
Alexandru - site-ul GlavRed

1. Dacă zburați pentru prima dată în China, va fi cerut un certificat. Întotdeauna cer.
2. Nu este necesar să scrieți în avans depunerea documentelor. Sosiți la ambasadă în timpul programului de lucru (de la 9-00 la 12-00).
3. Nu există interviuri.
4. Plătiți, depuneți documente, plecați.
5. Să înveți pregătirea - în orice fel. Doar să ajung în 5 zile, de preferință după 8.
6. Ambasada are un terminal.

Alexander

Alexandru, o altă mică întrebare. Există o diferență de completare a chestionarului (pe calculator sau manual)? Sau nu contează?
Alexandru - site-ul GlavRed

Mai bine pe calculator. Întotdeauna am înmânat amprenta. Dar am văzut că oamenii difuzează un chestionar completat manual și, de parcă nu au făcut pretenții.

Principalul lucru, scrie clar în litere.

Numele tău

Comentariul tău



Toate drepturile rezervate. 2015-2018 feedback: info@chinainfoguide.info